قراول

تحلیل، بررسی و نقد مباحث و مسائل دینی و جامعه دینی ایران و جهان

قراول

تحلیل، بررسی و نقد مباحث و مسائل دینی و جامعه دینی ایران و جهان

این وبلاگ به جهت بیان اندیشه‌ها و نظرات دارنده وبلاگ نسبت به رویدادها، مسائل و مباحث واقع شده یا مورد نیاز جامعه دینی ساخته شده است.

بایگانی

آسیب‌شناخت عرفان 1

يكشنبه, ۱۴ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۴۸ ب.ظ

یا هو

آسیب شناخت عرفان

(1)   آسیب شناسی معرفی افراد بامعنویت

از جمله گرفتاری های موجود در فضای عمومی کشور و شاید تمام دنیا این است که افراد در معرفی شخصیت معنوی یک عارف یا شخص با معنویت، دچار اغراق گویی و مبالغه در انتساب القاب و حکایات آن چنانی می شوند که این مسأله حداقل سه پی آمد ناگوار را به دنبال دارد:

1.سلب اعتماد دیگران نسبت به خود.(وقتی  شخص معرفی شده را آن گونه گه گفته است نیابند گوینده را صادق ندانسته و در دفعات بعد به او مراجعه نمی کنند)

2.تخریب شخصیت معنوی شخصی که از وی تعریف و تمجید می شود.( انتظار شنونده از او بیشتر از توان وی می شود در حالی که شاید در آینده او را در این اندازه نبیند)

3.ایجاد انحراف و غبارآلود کردن فضای عرفان در جامعه و عدم واقع نمایی از افراد.

این در حالی است که ائمه معصومین که هرگز جز حقیقت از زبان خارج نمی کردند، در این گونه مسائل برخوردی کاملا واقع نما داشتند. برای مثال رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم که مصداق نخست و برتر« لاینطق عن الهوی . إن هو الا وحی یوحی » هستند  در مورد آن شخصی از اصحاب(حارثه بن مالک) که شبی در خواب، بهشت و جهنم و اهل آن دو را دیده بود فرمودند: (( این جوان عبدی است که خداوند قلب وی را به نور ایمان منور ساخته است.)) (بحار ج67 ص174)

 و بزرگان از علماء نیز به تبعیت از خاندان عصمت در نقل حکایات عرفا یا در پاسخ از سوال درباره شخصیت عرفا گزاف نمی گفتند.

یکی از فضلای شیرازی برای حقیر نقل کردند که: چند سال پیش در معیت مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ صدرالدین شیرازی (ره) برادر بزرگ آیت الله حائری شیرازی (امام جمعه سابق شیراز) در اتومبیل ایشان بودم از ایشان سوال نمودم: آقای انصاری همدانی چگونه آدمی بودند؟ ایشان در پاسخ به بنده حواب دادند: ( آقای انصاری آدم خوبی بود ) و در ادامه سوال کردم: آقای نجابت چطور آدمی بودند؟ گفتند: ( آشیخ حسینعلی آدم خیلی خوبی بود آشیخ حسینعلی آدم خیلی خوبی بود ). این سخن، حرف کسی است که علاوه بر این که خود از علمای طراز اول معاصر شیراز است محضر عارفانی از قبیل مرحوم انصاری همدانی و مرحوم نجابت را درک نموده و با افرادی چون مرحوم علامه طباطبایی هم نشین بوده و ایامی علامه را در شیراز در منزل خود میزبانی کرده است و قطعا از معنویات و نفوس قدسیه این عرشیان استفاضه نموده است ولی کوچک ترین اغراقی و یا نقلی حتی از جزئیات اخلاق ایشان ننموده است اما افراد عادی جامعه بدون هیچ اطلاع مستقیم و هم نشینی با شخص با معنویتی، وی را قدوه العارفین و اسوه السالکین معرفی می کننند و بی محابا حکایات بدون سند از وی نقل می کنند و فضای عرفان را غبارآلود می کنند.

ای منتظران گنج نهان می آید                     آرامش جان عاشقان می آید

بر بام سحر طلایه داران ظهور                   گفتند که صاحب الزمان می آید

 

 اللهم وفقنا لما تحب و ترضی

نوشته شده توسط در یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت 2:14 | لینک ثابت | نظر دهید
  • محمد انصاری اصل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی